Шестима инженери с плакети за цялостен принос в развитието на пътностроителната индустрия в България


Българска Браншова Камара „Пътища“ отличи шестима специалисти с плакети за цялостен принос в развитието на пътностроителната индустрия в България на официално събитие по повод 30-годишнината от учредяването на организацията. Отличията бяха връчени от председателя на Управителния съвет на Камарата инж. Стефан Чайков. 

Наградените са инж. Иван Цеков, инж. Румен Йовчев, инж. Иван Бойков, инж. Милош Поцков, инж. Албен Родопманов, инж. Андриана Георгиева.

Преди официалното връчване на плакетите председателят на УС на ББКП инж. Стефан Чайков приветства присъстващите с думите:

„За мен е изключително удоволствие и чест да ви поздравя по случай юбилейната 30-та годишнина на Българската браншова камара „Пътища“! Това е период изпълнен с много предизвикателства, но и с решения. С много усилия - но и с много резултати. Той събира експертиза, отношения и професионализъм не само на членовете на камарата, на ръководните й органи през тези десетилетия, но и на браншовите организации в сектора и на институциите. Определено, поглеждайки назад, има с какво да се поздравим, но и има много какво да надградим.

Аз бих очертал няколко неща. На първо място - българските пътностроителни фирми за този период се развиха не само в организационно и структурно отношение, но и технологично. И с гордост мога да кажа, че към настоящия момент почти всички, да не кажа всички, обекти по републиканската пътна мрежа се изпълняват от българските пътни строители.

Друга важна стъпка за нас е фактът, че камарата успя да извоюва своето достойно място като партньор в диалога с институциите и всички браншови организации. Ние сме търсена страна по всички въпроси, свързани с развитието на пътната инфраструктура и участваме активно и ще продължим да участваме активно в този процес.

Тук бих искал да откроя нещо изключително важно - единството и съвместните усилия на членовете на Камарата по време на един от най-трудните периоди за нас и за сектора  преди две години. Тогава доказахме, че наистина сме гилдия и искам искрено да ви благодаря за това!“

По повод 30-тата годишнина на Камарата бе създадено филм, в който инж. Иван Цеков (първият председател на ББКП  в периода 1994 – 2001 г.), инж. Румен Йовчев (председател на ББКП в периода 2001 – 2011 г.) и инж. Стефан Чайков (председател на ББКП през 2011 – 2013 г. и от 2017 г. – до сега) разказват за учредяването на организацията и предизвикателствата и успехите пред бранша през годините.

Филмът може да бъде видян ТУК.